Op dinsdagavond is de commissieavond. Bij S.S.R. kun je naast je activiteiten met dispuut en jaarclub ook jezelf ontwikkelen door het doen van een commissie. Er zijn vele verschillende commissies; zo is er bijvoorbeeld de Eurekaweekcommissie, de Bont&Blauwcommissie, die elk jaar een groot tweedaags open feest op de sociëteit organiseert en de Diescommissie, die ervoor zorgt dat de verjaardag van de vereniging elk jaar groots wordt gevierd. We richten ons echter ook op de samenleving buiten de vereniging en het studentenleven om; zo hebben we de Students4Society-Commissie (S4S). Deze commissie organiseert activiteiten voor verschillende goede doelen.

Hieronder lees je hoe Jirinne, dit jaar de Praeses van de S4S-Commissie het ervaart om S4S en een commissie in het algemeen te doen.

Dit jaar ben ik de voorzitter van de Students4Society-Commissie (S4S) op S.S.R. Het doel van de S4S-commissie is om studenten in contact te brengen met de maatschappij om ons heen door het organiseren van verschillende activiteiten voor leden om vrijwilligerswerk te doen voor goede doelen in Rotterdam. Zo zijn we bijvoorbeeld afgelopen jaar met Sinterklaas langs basisscholen geweest om piet te spelen, hebben we Gelukswandelingen gemaakt met ouderen, meegedaan aan de nationale voorleesdagen en nog vele andere activiteiten georganiseerd. Door de grote afwisseling in vrijwilligerswerk is het mogelijk om elke keer weer met een andere groep gezellige leden wat terug te doen voor de samenleving.

Als voorzitter van de S4S-commissie heb ik het afgelopen jaar enorm veel geleerd. Van het leiden van vergaderingen tot communicatie met leden en de gehele organisatie van verschillende evenementen. Hiermee doe ik waardevolle ervaringen op die ook later nog goed van pas kunnen komen. Naast het feit dat je veel leert door het doen van een commissie is het ook enorm leuk en gezellig. Omdat je een heel jaar actief samenwerkt met je commissie vorm je een speciale band met elkaar en wordt je echt een hechte groep. Ook is het elke dinsdag commissieavond op S.S.R.. Dan eten alle commissies op de sociëteit en wordt er daarna geborreld in de bar. Zo kan je alle actieve leden van S.S.R. nog beter leren kennen en doe je ook veel connecties op buiten je dispuut en jaarclub. Het doen van een commissie is echt een toevoeging aan je studentenleven en je tijd bij S.S.R. en mocht je lid worden, raad ik iedereen aan ook een commissie te gaan doen!

-Jirinne