De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit. De studenten van de EUR werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium.

De Erasmus Universiteit Rotterdam staat bekend als een universiteit van denkers en doeners, waar onderzoekers en studenten met ambitie uitstekend op hun plek zijn!

Daarnaast heeft S.S.R. Rotterdam een goede band met de Erasmus Universiteit door al jaren fijn met elkaar samen te werken.

Lees hier het verhaal van Thomas die Geneeskunde studeert en lid is bij S.S.R.

Voor mij is het inmiddels zo’n twee jaar geleden dat ik de Eurekaweek liep. Vers van de middelbare school kwam ik in één van de meest hectische maar ook memorabele weken uit mijn studentenleven terecht.

Degenen onder jullie die geneeskunde hebben gekozen, zullen waarschijnlijk net als ik toen met veel enthousiasme maar toch ook met spanning aankijken tegen het eerste jaar. De dreigende verhalen van ouderejaars over het wekenlange stampen zijn immers welbekend.

Ik belandde in mijn Eurekaweek in een verenigingshuis van S.S.R.. Het verenigingsleven sprak me meteen aan en ik wilde me graag inschrijven, maar toch waren er twijfels. Is S.S.R. wel te combineren met geneeskunde? Krijg ik het niet te druk? Ga ik mijn eerste jaar wel halen? Na lang nadenken en ontzettend genoten te hebben tijdens de Eurekaweek, besloot ik er gewoon voor te gaan. Ik heb er tot nu toe geen moment spijt van gehad.

Een vereniging kost tijd en een studie ook, dus tuurlijk zijn er momenten waarop één van de twee niet lekker uitkomt, maar over het algemeen vond ik het prima te combineren. Ik wilde per se mijn Propedeuse in één jaar halen en dat is gelukt.

Binnen de vereniging ben je natuurlijk niet de enige die geneeskunde studeert. Ik ben in de loop van het eerste jaar steeds vaker gaan studeren samen met club- en dispuutsgenoten. We pushen elkaar om te studeren, oefenen samen tentamens en werken in studententeams van het ziekenhuis. We zijn inmiddels ook buiten de sociëteit en het Medisch Centrum goed bevriend. Zo spreken we regelmatig af en gaan we bijvoorbeeld samen naar festivals.

Al met al denk ik dat het een goede keuze is om in je eerste jaar lid te worden. Het is goed te combineren met je studie, er zijn genoeg mensen die je kunnen en willen helpen je studie in één keer te halen. Zo leer je snel wat goed voor jou werkt.

-Thomas