Ga jij HBO studeren of studeer je al op het HBO? Dan kan je ook lid worden bij S.S.R.! Een flink percentage van onze leden studeren zelf ook aan het HBO en genieten zo ook van een heerlijk studentenleven.

Tijdens de Eurekaweek (19 – 23 augustus) organiseert S.S.R. ook een programma speciaal voor HBO’ers. Zou jij de stad én nieuwe mensen willen leren kennen? Geef je dan op voor het HBO-programma bij Anna te appen (06-83 36 81 82) of mail naar extern@eurekaweek.ssrr.nl!

 

 

Benieuwd hoe het is om als HBO’er lid te zijn bij S.S.R. Rotterdam? Lees dan het verhaal van Linda!

Mijn naam is Linda en een jaar geleden is het allemaal begonnen. Via een vriendin hoorde ik dat ik de Eurekaweek moest lopen. Zij had dit ook gedaan als hbo’er en vond het een van de leukste weken. Alleen was de Eurekaweek afgeschaft voor hbo’ers en kon dat dus niet. Ik ben toen gaan Googlen of er echt niks was. Bij SSR vond ik de mogelijkheid om alsnog aan de Eurekaweek mee te doen. Tijdens die week sliep ik ook bij een lid thuis, zodat ik de feesten ook kon mee pakken en de Eurekaweek echt kon mee maken.

In het hbo groepje zit je met 15 hbo’ers en 2 begeleiders. Met dit groep doe je allemaal activiteiten. Denk maar aan bierpong, partyboat en een tour door de stad. In de avonden kan je natuurlijk ook de feesten mee pakken. Het was voornamelijk heel gezellig en heb zo veel nieuwe mensen leren kennen.

Ik had zelf niet verwacht ooit lid te worden bij een studentevereniging. Zelf wist ik ook niet of dat überhaupt kon als hbo’er, maar dat kan dus wel! Zoals ik eerder al zei had ik nooit de intentie om lid te worden terwijl ik de Eurekaweek liep. Maar in die ene week is mijn mening daarover helemaal veranderd. Ik ben nu lid en heb er geen moment spijt van gehad. In het begin wist ik ook niet zeker of dit wel was te combineren met hbo aangezien er veel verplichte uren zijn, maar dat is juist heel goed te doen. Ik heb naast de vereniging en studie nog veel vrije tijd over. In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met mijn jaarclub. In deze jaarclub zit ik met negen meiden. Met deze meiden ga ik niet alleen naar de bar, maar spreek ik ook elke dag, gaan we gezellig samen eten of iets leuks doen.

Ook woon ik nu in een SSR-huis. In dit huis woon ik met 5 meiden van verschillende jaren. Daarnaast studeer ik bouwkunde aan de hogeschool Rotterdam. Het combineren van studie en SSR is goed te doen. Ik ga nu dan ook over naar mijn tweede jaar!

Ik kan zelf niet wachten op de Eurekaweek van dit jaar en hopelijk zie ik jou tijdens de Eurekaweek op het terras en kunnen we samen wat drinken.

– Linda