Ga jij HBO studeren of studeer je al op het HBO? Dan kan je ook lid worden bij S.S.R.! Een flink percentage van onze leden studeren zelf ook aan het HBO en genieten zo ook van een heerlijk studentenleven.

Benieuwd hoe het is om als HBO’er lid te zijn bij S.S.R. Rotterdam? Lees dan het verhaal van Luuk!

Afgelopen jaar ben ik lid geworden bij S.S.R.-Rotterdam. Ik had er al een jaar HBO opzitten en kwam erachter dat je veel tijd overhoudt. Ik organiseerde  niet echt een borrel of een avondje stappen met studiegenootjes, dus besloot ik dat het tijd was om er wat naast te gaan doen.

Toen heb ik samen met een vriend die hetzelfde probleem ervaarde me ingeschreven om in een S.S.R. huis te slapen tijdens de Eurekaweek. Om toch de Eurekaweek ook een beetje te ervaren, kon ik me inschrijven voor het Hbo-programma bij S.S.R. Het slapen in een S.S.R. huis was echt ideaal, omdat je lekker dichtbij bent na de avonden op de sociëteit. Zo leer je in een korte tijd veel leden kennen die je alles over de vereniging kunnen vertellen.

Bij het Hbo-programma kom je in een groepje terecht met andere Hbo’ers en 2 gidsen die het jaar ervoor op dezelfde plek stonden als ik toen. Tijdens deze week ga je niet naar saaie rondleidingen en heb je geen vroege verplichtingen die de mensen van de universiteit wel hebben, maar krijg je een programma vol activiteiten die variëren van lasergamen tot een cocktailworkshop. Elke avond sluit je de dag goed af met een feest op de sociëteit waar elke avond een andere artiest optreedt.

Ook is het ‘studentenleven’ prima te combineren met je studie. Je hebt weliswaar meer contacturen dan iemand die op de universiteit zit, maar je tentamens zijn veel minder werk. Daarnaast ben ik nu in een S.S.R. huis gaan wonen waardoor de afstand tussen de sociëteit en de hogeschool een stuk dragelijker is. Ik ga er van uit dat ik je zo een beetje heb kunnen vertellen wat je kunt verwachten! Mocht je nog vragen hebben, spreek me dan vooral aan op het Eurekaweek terras van S.S.R. onder het genot van een biertje.

-Luuk