In het eerste jaar bij S.S.R. sluit je je niet alleen aan bij een dispuut, maar kun je ook een jaarclub vormen van ongeveer negen tot veertien vrouwen of mannen uit jouw jaarlaag. Je jaarclub vormt als het ware je nieuwe Rotterdamse vriendengroep, waardoor jij je snel thuis voelt in deze stad.

Maandagavond staat in het teken van jaarclubs. Iedere jaarclub vult deze naar eigen invulling in. Sommige jaarclubs gaan wekelijks naar de soos op maandag anderen eten bij iemand thuis en borrelen vervolgens thuis of ergens in de stad.

In het begin van het jaar zal je al jouw jaargenoten leren kennen door middel van mooie feesten en activiteiten. Zo begin je met de disputenweken en ga je vervolgens je club vormen. Nadat je een club gevormd hebt, begin je aan de clubstrijd. Gedurende deze clubstrijd gaat het erom wie de mooiste jaarclub heeft van van jouw jaar. Tijdens de clubstrijd voer je samen met je club verschillende opdrachten uit om punten te verdienen. Hierdoor leer je je clubgenoten in een korte tijd heel goed kennen en vorm je meteen een sterke band met elkaar.

Wil jij veel nieuwe mensen leren kennen in Rotterdam? En wil jij je binnen een korte tijd helemaal thuis voelen? Dan is S.S.R. de plek voor jou. We zien je graag tijdens de Eurekaweek!