Wil jij tijdens de Eurekaweek..

  • Dichtbij de vetste feestjes zitten?
  • Niet in een overvolle gymzaal slapen?
  • Zelf bepalen hoe laat je gaat slapen en hoe laat je opstaat?
  • Gezellige huisgenoten die je van alles over het studentenleven in Rotterdam willen vertellen?
  • Zondag 19 augustus al het Eurekaweekprogramma van S.S.R. meepakken?
  • Kans om een leuke kamer in Rotterdam te vinden?

Blijf dan gratis in één van onze verenigingshuizen slapen! En wie weet sta jij zondag al met ons te barbecueën en te feesten op de S.S.R. Spido Partyboot!

Verzeker je van een logeeradres tijdens de Eurekaweek door Anna te appen (06-83 36 81 82) of mail naar extern@eurekaweek.ssrr.nl!
Benieuwd hoe het is om in een verenigingshuis te slapen? Lees dan het verhaal van Luke:
Afgelopen jaar besloot ik mijn nieuwe carrière als student in Rotterdam goed te beginnen door deel te nemen aan de Eurekaweek. Aangezien het me niet zo aansprak om met 100 man in de sporthal van het Erasmus te slapen en ik ook liever niet elke avond de trein naar huis wilde pakken na ieder feestje bleek slapen bij een verenigingshuis de uitkomst!

Ik stuurde een berichtje naar een lid van SSR dat ik geïnteresseerd was en een slaapplek zocht voor in de Eurekaweek, waarop zij vrijwel direct enthousiast reageerde dat ze een huis voor me uit zou zoeken.

Aan het begin van de Eurekaweek stond ik dan in de sociëteit, benieuwd naar de plek waar ik deze onvergetelijke week zou doorbrengen. Al snel vond ik de bewoners van Huyze Barros die op mij hadden gerekend. Samen met de andere slapers werden we door de huisgenoten meegenomen en kregen we na elkaar voorgesteld te hebben onder het genot van een pilsje een korte rondleiding door het huys.

De chille sfeer die in het studentenhuis hing en de gemakkelijke manier waarop iedereen met elkaar omging kregen me direct enthousiast om zelf ook naar een kamer te gaan zoeken.

Diezelfde avond zijn we met zijn allen op een luxe boot met alle leden van SSR en hun slapers over de Maas gevaren. Iedereen was erg geïnteresseerd in alle nieuwe gezichten en naast het uitgebreide feesten heb ikzelf ook gelijk een hoop nieuwe mensen leren kennen.

Ik heb de eerste avond afgesloten met een huisfeestje waar we op de boot voor werden uitgenodigd. Na een beetje uitgeslapen te hebben stond ik de volgende ochtend heerlijk op met zelfs een ontbijtje van mijn nieuwe kameraden van SSR om mijn brakke staat wat te verbeteren.

Vanaf dat moment heb ik elke dag opnieuw kunnen genieten van zowel het programma van de Eurekaweek als de feesten op de vereniging en de gastvrijheid van de bewoners.
Aan het eind van de week had iedereen het zoveel met elkaar naar hun zin gehad dat meer dan de helft van de slapers zich besloot in te schrijven bij SSR!

Al met al was het een geweldige ervaring om de Eurekaweek te beleven vanuit een verenigingshuis van SSR. Zo gaaf zelfs dat ik de bewoners en de slapers nog vrijwel elke week in de bar terug zie en zelf inmiddels ook woon in een verenigingshuis!

– Luke