Toen ik een jaar geleden naar Rotterdam kwam voor de Eurekaweek had ik, waarschijnlijk net als jij, echt geen idee waar ik eigenlijk aan begon. Het enige wat ik wist, was dat ik er heel veel zin in had. Nieuwe studie, nieuwe stad, nieuwe vrienden, totaal nieuw leven! De Eurekaweek was hier een feestelijk begin van en alles ging best wel vanzelf. Maar hoe maak je nou die keus: word je lid van een studentenvereniging of niet?

Eigenlijk was ik van plan om pas in mijn tweede jaar lid te worden. Ik studeer geneeskunde en was bang dat ik mijn eerste jaar anders niet zou halen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen de gok te nemen en lid te worden bij SSR. Leden hebben me overgehaald door te vertellen dat bij SSR studie ook zeker enorm belangrijk is en dat het echt heel goed te combineren is. En als ik nu terug kijk is dit ook echt zeker waar!

Al na een paar weken wist ik dat het echt de goede keus was. Je krijgt gewoon een compleet nieuw sociaal leven in je schoot geworpen en je hoeft er bijna niks voor te doen. In de kennismakingsperiode heb ik meteen vrienden voor het leven gemaakt, waardoor ik ook meteen niet meer alleen was bij mijn studie. Met deze mensen leer ik na een jaar nog steeds elke dag mee in de bieb. Ik heb nu een jaarclub van 13 meiden waar ik elke week nog mee eet en naar de bar ga. Een huis vinden gaat ook zoveel makkelijker als je lid bent. Ik woon nu in een SSR huis met 5 andere leden en heb mijn plekje echt helemaal gevonden!

Ik ben echt heel slecht in keuzes maken en heb altijd overal spijt van. Lid worden bij SSR is echter de beste keus die ik had kunnen maken en ik heb nog geen moment spijt gehad!

Hopelijk maak jij die keus ook en zie ik je in de eurekaweek!!

– Johanne