Afgelopen jaar raakte ik tijdens de Eurekaweek voor het eerst bekend met SSR. Tijdens deze week sliep ik in één van de verenigingshuizen waardoor ik veel op het SSR-terras kwam. In eerste instantie was het helemaal niet mijn bedoeling om lid te worden in mijn eerste studiejaar. Een nieuwe school, een hele hoop nieuwe mensen, een nieuwe stad en het studeren op zich leek mij al een hele stap. Maar naarmate de week vorderde, raakte ik aan de praat met verschillende leden en genoot ik van de tijd die ik bij SSR doorbracht. Ik had het er zo naar mijn zin dat ik al snel besloot lid te worden.

In je eerste studiejaar is het van belang je propedeuse te halen. Zelf studeer ik bedrijfskunde en ik vroeg mezelf af of ik mijn studie wel zou halen als ik lid zou worden. Dit was dan ook de eerste vraag die ik stelde aan leden. De antwoorden kwamen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer: “Studeren en lid zijn van SSR is goed te combineren en sterker nog, wij vinden het belangrijk dat jij je studie haalt”.

Als je dit hoort vraag je je misschien af waarom leden het dan zo belangrijk vinden dat je je studie haalt. Al snel nadat ikzelf dan toch ook echt lid bij SSR was geworden, kreeg ik antwoord op deze vraag. Lid worden bij SSR gaat niet alleen over de leuke avonden en de biertjes die rijkelijk stromen. Je maakt er vrienden voor het leven, stelt een jaarclub samen en gaat bij een dispuut. Al deze mensen studeren zelf ook en doen allen hun best om hun studie te halen. Wanneer je geen student bent kan je immers geen lid zijn van een studentenvereniging.

Binnen mijn jaar en dispuut vond ik al snel studiegenootjes. Ik merk nu een jaar later dat ik nog dagelijks met hen studeer en dat ik bij hen aanklop als ik vragen heb voor een tentamen. Iedereen steunt elkaar en het wordt dan ook uitgebreid gevierd in de bar wanneer je weer eens een tentamen hebt gehaald. Ik ben op dit moment goed op weg om mijn propedeuse te halen en ik kijk ernaar uit om met iedereen het tweede jaar in te gaan.

Zelf woon ik momenteel in het SSR huis waar ik tijdens de Eurekaweek als logee sliep en zit ik met 10 andere meiden in een jaarclub. Ik heb het erg naar mijn zin en lid worden bij SSR is misschien wel de beste keuze die ik tot nu toe in mijn leven gemaakt heb.

Ik hoop je tijdens de Eurekaweek tegen te komen op het terras van SSR en dat ook jij deze keuze maakt! En wie weet zie ik je volgend jaar wel rondlopen in de bar!

-Amber