Als je gaat studeren in Rotterdam staan er veel nieuwe indrukken op je te wachten. Nadat je geslaagd bent moet je gaan beslissen hoe je jouw studentenleven wilt invullen.

Toen ik zelf geslaagd was twijfelde ik of ik lid wilde worden bij een vereniging. In de Eurekaweek ging ik langs op het terras van SSR en dat voelde eigenlijk al gelijk goed. Ik wilde alleen eerst alle studiepunten in de wacht slepen en mijn propedeuse halen. Daarom besloot ik om me niet in te schrijven.

Toch had ik halverwege het jaar het gevoel dat er iets miste. Ik ging drie dagen in de week op en neer naar Rotterdam om te studeren en dat was het eigenlijk wel.   Omdat ik tijdens de eurekaweek een goede indruk had gekregen van de SSR, wist ik al vrij snel dat ik daar lid wilde worden en nieuwe mensen wilde ontmoeten.

Na de kennismakingstijd kom je bij SSR al snel in een dispuut terecht waardoor je nog meer betrokken raakt bij het verenigingsleven. Met een groep vrienden vorm je daarna een jaarclub waar je de mooiste avonden mee beleeft.

Je breidt je netwerk uit, wat niet alleen handig is voor later, maar ook voor het vinden van een bijbaan, stage of kamer! Inmiddels woon ik met vijf anderen in een prachtig SSR-huis met heerlijke huisavonden!

Ik ben erachter gekomen dat het studeren juist valt te combineren met het lid zijn bij SSR. Bij tentamenperiodes gaan veel mensen met elkaar studeren en dus zijn er genoeg mensen die hun propedeuse wel halen. Want uiteindelijk wil je met je jaarclub, dispuut of huis de behaalde tentamens gaan vieren op de club- of baravonden! Op die manier geniet je alleen nog maar meer van het studentenleven.

Ik ben blij dat ik uiteindelijk alsnog lid ben geworden bij SSR. Ik heb misschien een jaartje écht student zijn moeten missen, maar inmiddels heb ik het gevoel dat je door SSR veel meer uit je studententijd en de stad Rotterdam haalt.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op het terras van SSR!

– Joost