Rotterdam, de mooiste rotstad die er is.

Zo wordt onze geliefde studentenstad genoemd door de Hermes House Band. Dit is ook een van de eerste nummers die mijn vrienden me lieten horen toen ik eenmaal in Rotterdam ging studeren en dit is wat ik tot op de dag van vandaag nog altijd vertel aan anderen. Rotterdam ís de mooiste rotstad die er is.

Nadat ik mijn diploma had behaald, werd het tijd om de volgende stap te zetten. Een studiekeuze die beslist hoe alles later eruit zou zien, maar ook een stad die je studentenleven zal bepalen. Rotterdam, met zijn brede keuze aan studies én studentenverenigingen, sprong er bij mij al gauw uit. Dit was de stad waar ik mijn studententijd zou gaan doorbrengen.

De Eurekaweek was misschien wel een van de mooiste weken die ik tot dan toe had meegemaakt.  In deze week heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, wat ontzettend leuk was. Ook ben ik veel op het terras van S.S.R. geweest, omdat de sfeer, de mensen en de activiteiten mij ontzettend aanspraken. Deze vereniging wilde mij en ik voelde diezelfde aantrekkingskracht. Het enige probleem was dat ik niet in Rotterdam woonde op dat moment en dat ik mij eerst volledig op mijn studie wilde focussen. Ik hield mezelf altijd voor: “Na het eerste jaar ga ik op kamers en bij een studentenvereniging.” Dat dit S.S.R zou worden was me een jaar eerder al duidelijk geworden.

Die plannen zijn leuk, maar verlopen altijd anders dan je in gedachten had. ’s Ochtends vroeg opstaan en 4 uur per dag heen en weer reizen is toch niet helemaal het ideale plaatje. Ik besloot dus ook om na een half jaar al op kamers te gaan. Ondanks dat ik geen lid was geworden bij S.S.R., wilde ik toch ieder feestje, elke aangelegenheid of überhaupt iets dat met de vereniging te maken had meemaken. Ik merkte ook dat er naast mijn studie genoeg tijd over was om dit te realiseren. Zodoende besloot ik om mij zo snel mogelijk in te schrijven bij S.S.R..

Nadat je lid wordt bij S.S.R. kom je al heel snel met veel nieuwe mensen in contact. Mensen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden, maar ook ouderejaars leden. Je vormt bij S.S.R. een jaarclub met je beste vrienden uit hetzelfde jaar waarmee je de gekste en mooiste dingen beleeft. Ook kom je al snel terecht bij een dispuut, waar je veel mensen met dezelfde interesses, karaktereigenschappen en nog vele andere overeenkomsten leert kennen. Een dispuut bestaat uit meerdere jaarlagen en zodoende raak je snel zeer betrokken bij de vereniging.

Lid worden bij S.S.R. breidt niet alleen je netwerk uit, maar geeft je ook onvergetelijke ervaringen. Je leert ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Zo ben ik zelf in aanraking gekomen met vijf andere mannen, waardoor ik nu in één van de mooiste en leukste S.S.R.-huizen woon.

De combinatie van het studeren en het feesten is iets wat goed samen kan. Tijdens tentamenperiodes kan je samen met verschillende mensen leren, want er zijn altijd anderen die dezelfde studie als jij volgen. Als je dan weer een vak gehaald hebt, is het alleen maar mooier dat je dat met hen op S.S.R. tijdens een club- of baravond kan vieren!

Ik ben heel blij dat ik lid ben geworden bij S.S.R.. Ik geniet van iedere dag die met S.S.R. te maken heeft en voel dat door lid te worden ik nóg meer uit mijn studententijd kan halen.

Ik zie jullie graag op het terras van S.S.R. de aankomende Eurekaweek!

-Mitchell