Bij S.S.R. is het ook mogelijk om samen met een team te gaan sporten. Er bestaan zowel voetbalteams als hockeyteams voor mannen en vrouwen. Joost-Wouter speelt in het mannen hockeyteam en wil graag een woordje richten naar de sportieve mensen:

Sporten en lid zijn schijnt een lastige combinatie te zijn, maar niets is minder waar! Bij S.S.R. hebben we sinds 5 jaar een mannen-hockeyteam. We hockeyen bij Leonidas in Kralingen. Waar we 6 jaar geleden zijn begonnen in de 5e klasse, zijn we afgelopen jaar kampioen geworden en stromen we door naar de 3e klasse. Ons team bestaat uit verschillende jaren en disputen. Zo variëren de jaren van 2014 tot en met 2007 en zijn er zes van de tien disputen vertegenwoordigd in ons hockeyteam.

Zelf ben ik drie jaar geleden van mijn oude hockeyclub in Schiedam overgestapt naar Leonidas om met S.S.R. H1 te gaan hockeyen. Er wordt één keer per week getraind op de dinsdagavond vanaf 21:00 uur zodat iedereen die al werkt ook kan komen trainen en als student liggen we toch laat op bed. Na een goede training, altijd verzorgd door één van ons, wordt er traditiegetrouw nog een drankje gedronken op de club. De ene keer loopt het wat meer uit de hand dan de andere keer, maar dat maakt het juist genieten! Als team kennen we veel actieve leden. Zo is er elk jaar wel iemand bestuur van de vereniging en doen vele van ons commissies. Dit laat alleen maar meer zien dat je sporten zeker kan combineren met een studentenvereniging.

We zijn natuurlijk niet alleen een hockeyteam maar ook een vriendenteam geworden. Zo zijn er hockeytoernooien aangetikt, worden er weekendjes weg georganiseerd en wordt de boot van ome Henk ook vaak gebruikt om op te chillen. Kortom het is een mooie verrijking naast het lidmaatschap en ook nog eens goed voor de studentenkilo’s. Voor meer informatie kan je ons altijd aanspreken op ons mooie terras.

-Joost-Wouter