Een ouder aan het woord:

Andere ouders vragen mij weleens of je met de hoge studiedruk van nu beter niet lid kan worden van een vereniging. Mijn antwoord is steevast hetzelfde: ik had het absoluut niet willen missen!

Hoewel ik van huis uit niet had meegekregen,  werd ik toch lid van S.S.R. omdat ik tijdens de Eurekaweek veel leuke mensen sprak en me het een goede manier leek om nieuwe mensen te leren kennen in een nieuwe stad. Achteraf was het voor mij de perfecte keuze; door mijn lidmaatschap bij S.S.R. heb ik enorm veel mensen leren kennen en ook nu nog zijn mijn beste en meest dierbare vriendinnen oud-leden van S.S.R.. Mijn jaarclub zie ik zeer regelmatig en ook verschillende leden van mijn dispuut zijn goede vrienden van mij.

Achteraf inderdaad letterlijk ‘de tijd van mijn leven’ met ‘vrienden voor het leven’. S.S.R. was voor mij niet alleen gezelligheid. Natuurlijk zijn alle baravonden, mooie feesten, gala’s en activiteiten heerlijke herinneringen, maar ook heb ik veel gehad aan de ouderejaars die mij konden helpen met mijn studie en met het maken van de juiste keuzes. Ondanks dat wij toen langer de tijd hadden voor onze studie waren studieresultaten op S.S.R. zeker een gespreksonderwerp. Tevens heeft het deelnemen aan besturen en commissies mij naast mijn studie vele andere belangrijke vaardigheden geleerd. In deze jonge, enthousiaste en creatieve omgeving is zoveel mogelijk. Ook in mijn latere werkende leven is het een goed netwerk gebleken; om mij heen zie ik nog steeds zeer regelmatig oud-S.S.R. leden elkaar professioneel opzoeken.

Nu mijn oudste dochter ook lid is geworden van S.S.R. en ook van mijn dispuut beleef ik via haar deze tijd weer opnieuw. Op de ouderdag bleek er verrassend weinig veranderd. Natuurlijk was de sociëteit verbouwd, maar de sfeer en de leden waren weer net zo uitnodigend en inspirerend als toen, waardoor ik mij direct weer thuis voelde. Wat geweldig is om te zien is dat mijn dochter na amper één jaar lidmaatschap precies dezelfde ervaringen mag meemaken

Ik gun iedereen ook zo’n fantastische studententijd bij S.R.R.

-Annet Proos, lid geworden in 1986