Informatie voor ouders/verzorgers

Beste ouder/verzorger, gefeliciteerd! Uw kind gaat na al die tijd studeren in Rotterdam! Voor de meesten is dit een hele grote stap om te zetten, voor zowel de aankomend student als voor de ouders/verzorgers. Dit is een periode waar veel spannende keuzes gemaakt moeten worden door uw kind en er zullen ook veel vragen naar boven komen bij hen en u als ouder/verzorger; wat gaat mijn kind doen met zijn/haar vrije tijd? Waar gaat mijn kind wonen? Hoe zal mijn kind nieuwe vrienden maken? Heeft een studentenvereniging meerwaarde? Zo ja, welke vereniging is dan geschikt voor mijn kind?

Wij als Eurekaweek Commissie der S.S.R.-Rotterdam zullen op deze pagina veel voor u verduidelijken. Mocht u toch nog vragen hebben is er de mogelijkheid te bellen/appen naar Ruby! (06 82040384)

Studie ondersteuning:  Bij S.S.R.-Rotterdam is het behalen van de studie een hoge prioriteit, zo is het hebben van een propedeuse een pré als een lid een commissie wilt gaan doen. Ook krijgen de eerstejaars een begeleider vanuit het bestuur en wordt er een groepsapp aangemaakt van alle leden die dezelfde studie doen.

Dispuut: In het eerste jaar van het lidmaatschap zal uw kind zich aansluiten bij één van onze disputen, een dispuut is een verticaal verband, dit houdt in dat er diverse jaarlagen bij zitten. Hierdoor zal uw kind al direct erg veel mensen uit verschillende jaarlagen, leeftijden en studiejaren leren kennen. Vaak spreken disputen ook af in de Universiteitsbibliotheek om samen te studeren of om in de pauze een koffietje te halen. Met het dispuut onderneemt uw kind ook veel activiteiten, zoals een lustrumreis, weekendjes weg, bootjesdagen en nog veel meer!

Jaarclub: Bij S.S.R.-Rotterdam kunnen alle eerstejaars zich bij een jaarclub aansluiten, dit is een ongemengde groep van ongeveer 10 a 15 personen. Uw kind zal veel tijd spenderen met zijn/haar jaarclub, niet alleen tijdens de studententijd maar ook derest van zijn/haar leven! Jaarclubs ondernemen veel activiteiten samen zoals diners, vakanties, borrels en nog veel meer! Ook spreken clubs vaak samen af in de Universiteitsbibliotheek om samen te studeren.

Sport & cultuur: Jaarlijks wordt er door de ToernooiCommissie een weekend georganiseerd waarin disputen het tegen elkaar zullen opnemen met verschillende sporten! Ook wordt er jaarlijks een Boksgala georganiseerd waar leden erg lang naartoe werken door wekelijks te trainen.

Zelfontplooiing: Binnen S.S.R.-Rotterdam is er veel ruimte voor zelfontplooiing, zo is er een carrière commissie die jaarlijks meerdere evenementen organiseren met als doel om de studenten alvast voor te bereiden op hun professionele toekomst, zo wordt er een bedrijvendiner georganiseerd, een bedrijvenmarkt, een symposium, verkiezingsdebatten en nog meer! 

Kamers: S.S.R.-Rotterdam telt 52 verenigingshuizen, verspreid door heel Rotterdam. Jaarlijks komen er dus aardig wat kamers vrij, zodat nieuwe studenten al snel een kamer kunnen vinden in Rotterdam. Op kamers gaan is ook bevorderlijk voor de zelfontplooiing van nieuwe studenten aangezien er diverse jaarlagen wonen in één huis en de ouderejaars, de jongerejaars kunnen helpen met hun carrière.