HISTORIE


S.S.R.-Rotterdam is één van de oudste gemengde studentenverenigingen van Rotterdam. Opgericht op 28 januari 1918, wat betekent dat we nu meer dan 100 jaar bestaan. Sindsdien is S.S.R.-Rotterdam een begrip in het Rotterdamse studentenleven. De vereniging is van oorsprong gereformeerd, maar is daar in de jaren ’60 van af gesplitst. We vormen een intercity verbond met Augustinus Leiden, Unitas Utrecht en Unitas Amsterdam. Tegenwoordig borrelen en feesten onze leden elke week op onze sociëteit Koinoonia, aan de Mauritsweg in het bruisende hart van Rotterdam.

HUIZEN


Bij S.S.R.-Rotterdam hebben we 52 verenigingshuizen, waardoor je als eerstejaars gemakkelijk een kamer kunt vinden. Wonen in een verenigingshuis is één van de leukste aspecten van lid zijn. We hebben zowel gemengde als ongemengde huizen, die allemaal hecht zijn en veel dingen samen doen. Ook nu zoeken verenigingshuizen al nieuwe huisgenoten, dus houd vooral onze Instagram in de gaten! 

DISPUTEN


Eén van de exceptionele kenmerken van S.S.R.-Rotterdam is haar unieke disputenstructuur. Iedere eerstejaars sluit zich aan bij één van onze tien disputen. Een dispuut bestaat uit een aantal leden uit elke jaar laag, en is dus een verticaal verband. Elk dispuut heeft haar eigen karakter en kenmerken, waardoor je gegarandeerd bij een dispuut komt dat bij jou past. S.S.R.-Rotterdam kent 10 actieve disputen, zowel gemengde als ongemengde. Elke woensdag sta je met jouw dispuut in de bar.  

COMMISSIES


Als tweedejaars bij S.S.R.-Rotterdam, mits je je propedeuse hebt gehaald, kan je solliciteren voor één van de 27 commissies die de vereniging rijk is. Je kan open feesten, of zelfs de Eurekaweek, organiseren, evenals de jaarlijkse feestweek om de verjaardag van de vereniging te vieren. Andere mogelijkheden zijn je inzetten voor vrijwilligerswerk, een toernooi weekend neerzetten of activiteiten vanuit de Carrière Commissie regelen. Een commissie doen is niet alleen heel leuk, maar geeft je ook ervaring en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

JAARCLUBS


Nadat je bij een dispuut bent gekomen, ga je een jaarclub vormen. Dit is een groep meiden of gasten die in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Een jaarclub is een ongemengde groep van tussen de acht tot veertien clubgenoten, die elke maandag samen eten en borrelen. Clubs doen heel veel samen, van studeren en drankjes doen tot samen op vakantie gaan!